- 28.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: S vložením cukru a farby
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Čokoláda:
Čokoláda
Maslo
Postup:
Zmrazíme veľké kocky ľadu, roztopíme varnú čokoládu na 60 C, pridáme 25 % až 50 % (z váhy čokolády) masla. Ľadové kocky ponoriť do čokolády a nechať zatuhnúť.
Karamelová šľahačka:
100 g krupicového cukru
350 ml šľahačkovej smotany
Soľ
Chili paprička
Postup:
Krupicový cukor roztavíme na karamel, pridáme smotanu a varíme za stáleho miešania až kým sa karamel opäť nerozpustí. Vmiešame 5 g soli a čili papričku, necháme vychladnúť a cez sitko vlejeme do šľahačkovej fľaše a spravíme šľahačku.
Pistáciový krém:
150 g pistácii
150g mascarpone
3 žĺtka
60 g krupicového cukru
50 ml rumu
Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Pistácie bez šupky dáme vysušiť na 15 minút do rúry na 140 stupňov. Potom ich rozsekáme v mixéri a pridáme mascarpone a rozmixujeme do hladka. 3 žĺtka dáme intenzívne do mixéru mixovať s cukrom a po 5 minútach pridáme 50 ml rumu. Do takto vymiešaného krému pridáme rozsekané pistácie s mascarpone a vypracujeme hladký krém.
Jahodová pena
bielok
60 g krupicového cukru
150 g čerstvých jahôd
limetka
jahody
Postup:
Bielok, krupicový cukru a jahody vysokou rýchlosťou mixujeme 5 až 6 min. Počas miešania pridávame opatrne šťavu z polovice limetky. Na záver po vymiešaní hladkej peny zapracujeme do nej na jemno nakrájané čerstvé jahody. Biely košíček naplníme jahodovou penou, košíček z mliečnej čokolády pistáciovým krémom a do košíčka z horkej čokolády nastriekame karamelovú šľahačku.
- 28.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?