- 10.04.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Hlavu ti rozbije, no dnes ti pochutí
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
100 g mandľová múka
85 g práškový cukor
30 g múka hladká
2,5 ks vajec
3 ks bielok
15 g cukor krupica
35 g maslo roztopené
Postup:
Preosejeme mandľovú múku, práškový cukor a múku. Zapracujeme do múky 2,5 vajec. V miske vymiešame bielka do tuha a pomaly pridáme cukor krupicu. Miešame kým nevznikne krásna meringue. Zmes zapracujeme ručne do cesta, keď je homogénne, pridáme roztopené maslo. Cesto rozotrieme na plech v tenkej vrstve a dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch asi 8 min.
Zdroj fotky TV JOJ
Kokosový mousse:
300 g kokosové mlieko
200 g smotana na šľahanie
50 g žĺtka
85 g práškový cukor
5 plátkov želatíny
200 g smotana na šľahanie
Postup:
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Mlieko so šľahačkovou smotanou zohrejeme. Pridáme žĺtka vymiešané s cukrom a varíme na 82 stupňov. Pridáme želatínu. Vyšľaháme šľahačku a jemne ju vmiešame do zmesi.
Mango compoté:
100 g čerstvého manga
10 g trstinového cukru
60 g pyré z manga
2 plátkové želatíny
citrónová šťava
5 g mango rum
Crumble kokos:
30 g trstinového cukru
30 g hladkej múky
30 g masla
30 g kokosu
Postup:
Všetky suroviny zmiešame a rozsypeme na plech a pečieme cca 10 minút na 170°C. Po vychladnutí rozmixujeme.
- 10.04.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!