Dezert: Matcha krém

Dezert: Matcha krém

Dezert: Matcha krém

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Macha krém:

Creme fraiche 500 g
cukor vanilkový 150 g
slahačková smotana 250 ml
macha prášok 10 g
limeta 3 ks

Postup:

Do mixéra dame šlahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom kôrou z limetiek a macha práškom. Vyšľaháme na pevnú šľahačku. Následne k šľahačke za stáleho miešania začneme pridávať creme fraiche a dôkladne premiešame. Takto pripravený krém necháme vychladnúť aspoň 3 hodiny v chladničke. 

Mangový gel:

mango 200 g
cukor 60 g
pomaranč 2 ks
pomarančový likér 50 ml

Postup:

Do hrnca dáme cukor a pomarančovú šťavu. Všetko spoločne necháme skaramelizovať a následne pridáme mango spolu s pomarančovou kôrou. Celé to necháme variť cca 20 minút kým to nebude mať konzistenciu pyre. Následne to celé rozmixujeme.

Zdroj fotky TV JOJ

Rakytník:

rakytník bobule 150 g
cukor 20 g

Postup:

Rakytník zmiešame s cukrom a necháme marinovať aspoň 1 hodinu.

Ostatné suroviny:

mandlovo-kokosova sušienka
bazalka
pečená biela čokoláda
 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať