Dezert: Čokoládový koláč

Dezert: Čokoládový koláč

Dezert: Čokoládový koláč

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Čokoláda tmavá 100 g
Čokoláda biela 50 g
Kakaové maslo 50 g
Tvaroh 100 g
Smotana 33 % 500 ml
Vanilkový struk 1 ks
Tonka fazuľka 2 ks

Lieskové orechy 50 g
Mrazené čučoriedky 100 g
Mrazené maliny 100 g
Cukor práškový 100 g
Cukor kryštálový 200 g

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Bielu čokoládu dáme na plech s papierom na pečenie, pečieme 10 min na 180°C. Do mixéra si dáme smotanu, práškový cukor, vanilkový lusk a nastrúhanú tonka fazuľku. Všetko spolu rozmixujeme, pridáme opečenú čokoládu, znovu poriadne rozmixujeme. Preložíme do nádoby a dáme zamraziť. Tmavú čokoládu spolu s kakaovým maslom roztopíme a natemperujeme. Preložíme do cukrárenského sáčku a do pripraveného ľadu tvarujeme konáre. Tvaroh s cukrom a smotanou rozmixujeme, precedíme a zahrejeme pod bod varu. Z mrazeného ovocia si pripravíme gély tak, že si roztopíme cukor, pridáme ovocie a dusíme. Nakoniec rozmixujeme na hladký gél. Z cukru a vody si pripravíme hustý sirup, do ktorého pridáme ošúpané lieskovce, chvíľu povaríme, scedíme a vypražíme v horúcom oleji dozlata.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať