- 25.04.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Mimosa
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Korpus:
260 g polohr. múky
250 g kr. cukru
8 vajec
Štipka soli
1 kl kurkuma
Krém:
1 l smotany na šľahanie
10 vaj. žĺtkov
200 g kryšt. cukru
Nastrihaná kôra z pomaranča a citróna
Muškátový oriešok
Sirup:
Liker contreau
Cukor
Pomarančová šťava
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme ostatne suché prísady a piškótové cesto naplníme do silikónovej formy, ideálne na gule, alebo muffiny. Zbytkové cesto upečieme v celku, bude nám súžiť ako ozdoba koláčov. Pečieme pri teplote 190 st. C., približne 20 min. Hotové tortičky vymáčame v sirupe, ktorý sme si uvarili a nechali vychladnúť. Plníme krémom, ktorý sme si uvarili a tiež nechali - ideálne v chladničke vychladnúť aspoň 1 hod. Na zaver tortičky posypeme a obalime v namrvenom korpuse.
- 25.04.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
ALENKA dostane prekvapenie, z ktorého skoro PADNE na zadok: Aký program jej súperi PRIPRAVILI?
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami