Dezert: Mimosa

Dezert: Mimosa

Dezert: Mimosa

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Korpus:

260 g polohr. múky
250 g kr. cukru
8 vajec
Štipka soli
1 kl kurkuma

Krém:

1 l smotany na šľahanie
10 vaj. žĺtkov
200 g kryšt. cukru 
Nastrihaná kôra z pomaranča a citróna
Muškátový oriešok

Sirup:

Liker contreau
Cukor
Pomarančová šťava

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme ostatne suché prísady a piškótové cesto naplníme do silikónovej formy, ideálne na gule, alebo muffiny. Zbytkové cesto upečieme v celku, bude nám súžiť ako ozdoba koláčov. Pečieme pri teplote 190 st. C., približne 20 min. Hotové tortičky vymáčame v sirupe, ktorý sme si uvarili a nechali vychladnúť. Plníme krémom, ktorý sme si uvarili a tiež nechali - ideálne v chladničke vychladnúť aspoň 1 hod. Na zaver tortičky posypeme a obalime v namrvenom korpuse.
 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať