- 07.05.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Hlavné jedlo: Kam sa pozriem, tam je salaš
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
medvedí cesnak
údená bryndza
miso glazé
omáčka z čierneho cesnaku
mrkva
zemiaky
rump steak
soľ/korenie
rozpustené maslo
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Jendu porciu steaku ochutím soľou, korením a opečiem z oboch strán. Potom dávam piecť v rúre na 10 minút. Gratinované zemiaky s údenou bryndzou - zemiaky nakrájam na tenké plátky na mandolíne a vyskladávam do formy po vrstvách, kde prekladám zemiaky s rozpusteným maslom a údenou bryndzou a ochucujem soľou a čiernym korením. Pečie, ich 140 stupňov na 1 - 2 hodiny. Budem mať pripravenú jednu porciu gratinu na servírovanie.
Úprava krátko pred večerou: Opekám steak na panvici 2 minúty, dopekám v rúre 10 minút.
- 07.05.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Jedlo
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!