Hlavné jedlo: Kam sa pozriem, tam je salaš

Hlavné jedlo: Kam sa pozriem, tam je salaš

Hlavné jedlo: Kam sa pozriem, tam je salaš

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

medvedí cesnak

údená bryndza

miso glazé

omáčka z čierneho cesnaku

mrkva

zemiaky

rump steak

soľ/korenie

rozpustené maslo

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Jendu porciu steaku ochutím soľou, korením a opečiem z oboch strán. Potom dávam piecť v rúre na 10 minút. Gratinované zemiaky s údenou bryndzou - zemiaky nakrájam na tenké plátky na mandolíne a vyskladávam do formy po vrstvách, kde prekladám zemiaky s rozpusteným maslom a údenou bryndzou a ochucujem soľou a čiernym korením. Pečie, ich 140 stupňov na 1 - 2 hodiny. Budem mať pripravenú jednu porciu gratinu na servírovanie.

Úprava krátko pred večerou: Opekám steak na panvici 2 minúty, dopekám v rúre 10 minút. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať