- 08.05.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Hlavné jedlo: Dnes to dáme na šrot
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
bravčový jazyk
soľ, koreniny,
cesnak
tymian, rozmarín,
olej
bravčová masť
demiglas
maslo
Hríby čerstvé mix
hríby údené
hríbový garum
šľahačka
základný vývar pracovný
voda z kyslej kapusty
kvasená kapusta
slanina oravská
jačmenné krúpy
cibuľa mix,
lahôdkové droždie,
medvedí cesnak,
mrkva,
kôprový olej
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Fejkujeme konfitovanie jazyka - on už bude mať konfitovaný. Konfitovaný jazyk opekáme na tuku z konfitu a glazujeme so zredukovanou mäsovou šťavou. Pyré z pečenej cibule - upečené cibule restujeme na panvici, pridáme tymián a rozmarín, na záver šľahačku. Potom mixujeme a pasírujeme, dochutíme bylinkami a sušeným droždím. Hríbová omáčka - Na masle opečieme cibuľku a cesnak pridáme hríby, koreniny a podlejeme vývarom. Dusíme 8 minút cca, pridáme smotanu na varenie a prevaríme. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme. Úprava krátko pred večerou - jazyk opekáme na panvici cca 5 minút, opekanie jačmenných krúp s kapustou.
- 08.05.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Jedlo
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!