Hlavné jedlo: Carbonnade Flamende

Hlavné jedlo: Carbonnade Flamende

Hlavné jedlo: Carbonnade Flamende

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny

- karamelizovaná cibuľa

- divinové mäso

- pivo belgického typu Dubbel

- koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler )

- čierne korenie, soľ, petržlenová vnaď

- hladká múka

Zemiak: varený v šupke a následne vypražený na brav. masti + čerstvý tymian a rozmarín

Chipsy: koreňová zelenina mrkva, petržlen + cukor + olej

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Vo woku rozpálime olej a maslo a mäso postupne opekáme po častiach, aby sa zatiahlo a ukladáme som ho do misky. Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, opekáme asi 10 min., pridáme ešte kúsok masla. Pridáme do nej cesnak a cukor, znížime teplotu a dusíme ešte 5 min. Zapneme som rúru na 150°. Cibuľu vyberieme do druhej misky. Do výpeku vylejeme šťavu, čo pustilo mäso, pridáme som múku a za chvíľu pivo. Pridáme soľ a korenie a povaríme pár minút. Pridáme aj koreňovú zeleninu a pečieme v rúre kým mäso a zelenina nie sú úplne mäkkučké.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať