- 27.05.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Hlavné jedlo: Carbonnade Flamende
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny
- karamelizovaná cibuľa
- divinové mäso
- pivo belgického typu Dubbel
- koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler )
- čierne korenie, soľ, petržlenová vnaď
- hladká múka
Zemiak: varený v šupke a následne vypražený na brav. masti + čerstvý tymian a rozmarín
Chipsy: koreňová zelenina mrkva, petržlen + cukor + olej
Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vo woku rozpálime olej a maslo a mäso postupne opekáme po častiach, aby sa zatiahlo a ukladáme som ho do misky. Do výpeku dáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, opekáme asi 10 min., pridáme ešte kúsok masla. Pridáme do nej cesnak a cukor, znížime teplotu a dusíme ešte 5 min. Zapneme som rúru na 150°. Cibuľu vyberieme do druhej misky. Do výpeku vylejeme šťavu, čo pustilo mäso, pridáme som múku a za chvíľu pivo. Pridáme soľ a korenie a povaríme pár minút. Pridáme aj koreňovú zeleninu a pečieme v rúre kým mäso a zelenina nie sú úplne mäkkučké.
- 27.05.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Jedlo
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!