Hlavné jedlo: Medzi prstami

Hlavné jedlo: Medzi prstami

Hlavné jedlo: Medzi prstami

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

kuracie stehno BKK 5 x 140 g - korenený cmar (cmar 0,5 l, soľ 10 g, gran. cesnak 7 g, č. korenie 4 g) - obaľovacia zmes (múka 0,4 kg, údená paprika 6 g, granulovaný cesnak 7 g, čierne korenie 2 g, chili 2 g, soľ 13 g) - mix sezam 10 g - nakladané uhorky a nakladaná červená cibuľa (šalátová uhorka/červená cibuľa 500 g, jablčný ocot 0,1 l, cukor 40 g, soľ 13 g, bobkový list 3 ks, klinček 1 g, čierne korenie 3 g, nové korenie 3 g, voda 0,3 l) - chil - cesnak majonéza (vaječné žĺtka 1 ks, olej 150 ml, dijonská horčica 0,5 PL, pečený cesnak, chili) - šalát frisee - brioška 5 ks - olej (do fritézy)

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Zmiešať si v uzatvárateľnej nádobe suroviny na korenený cmar, nakrájať si rezne na 140 g porcie, dlaňou roztlačiť hrubšie časti a dar do cmaru. Nechať v chlade 24 h.

Pred podávaním:

Obaliť marinované kura v obalovacej zmesi (dôležité aby sa múka dostala všade) a dať smažiť na 175 stupňov až kým nebude mať vnútro 74 stupňov (cca 8 minút).

Nakladaná zelenina (quick pickles):

Všetky suroviny na nálev zmiešame a privedieme k varu, pridáme zeleninu (cibuľa, uhorka) a necháme vrieť ešte 2 minúty. Necháme vychladnúť a potom v chladničke počkáme aspoň 24h.

Domáca majonéza:

Žĺtka a horčicu vymiešame metličkou (alebo metličkovým mixérom) a pomaly (po kapkách) pridávame olej až kým nezhustne, potom už olej môžeme prilievať plynulo počas vymiešavania. Osolíme, okoreníme a ochutíme.

Vegetariánska alternatíva: 

Namiesto južanského kuraťa gratinovaná zeleninová placka (červená repa, mrkva, červená cibuľa, cesnak, vajíčko, ovsené vločky, parmezán, tymián, soľ, korenie).

 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať