AKO na dokonalý langoš? S TÝMITO tipmi bude chutiť ako na jarmoku!

AKO na dokonalý langoš? S TÝMITO tipmi bude chutiť ako na jarmoku!

Kto by nemal rád langoš? Ak sa jeho príprave doma vyhýbate, s týmto receptom od šéfkuchára z Bez servítky ho možno budete doma pripravovať pravidelne!

Pripraviť langoš síce nie je žiadne kuchárske umenie, no pri nesprávnom postupe nemusí správne nakysnúť. S týmto postupom a receptom z Bez servítky sa vám možno podarí konečne ho pripraviť bez chybičky!

Čo potrebujete na klasický langoš?

polohrubá múka - 300 g

hladká múka - 200 g 

mlieko- 250 ml

vajce - 1 ks 

kyslá smotana - 100 g 

soľ - 5 g 

instantné droždie - 1 balíček (cca 10 g)

Tipy pri príprave langoša

„Kyslá smotana sa dáva, lebo cestu dodáva krásnu vláčnosť a robí ho jemnejším," zaznie z úst jedného kuchára. Ako je to s cukrom?Ja nedávam do cesta cukor, lebo dávam instantné droždie," povedal ďalší kuchár v Bez servítky svoj tip.

Cesto by sme si mali rozdeliť na 80 gramové bochníky, z ktorých robíme langoše na vyprážanie. Langoše by sme mali vyprážať z každej strany 2-3 minútky. 

 Celý postup na prípravu dokonalého langoša nájdete vo videu vyššie! 

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Archív Bez servítky nájdete na JOJ PLAY!

Sleduje Bez servítky na JOJke dnes o 17:50 na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať