-
07.06.2025 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
AKO na dokonalý langoš? S TÝMITO tipmi bude chutiť ako na jarmoku!
Kto by nemal rád langoš? Ak sa jeho príprave doma vyhýbate, s týmto receptom od šéfkuchára z Bez servítky ho možno budete doma pripravovať pravidelne!
Pripraviť langoš síce nie je žiadne kuchárske umenie, no pri nesprávnom postupe nemusí správne nakysnúť. S týmto postupom a receptom z Bez servítky sa vám možno podarí konečne ho pripraviť bez chybičky!
Čo potrebujete na klasický langoš?
polohrubá múka - 300 g
hladká múka - 200 g
mlieko- 250 ml
vajce - 1 ks
kyslá smotana - 100 g
soľ - 5 g
instantné droždie - 1 balíček (cca 10 g)
Tipy pri príprave langoša
„Kyslá smotana sa dáva, lebo cestu dodáva krásnu vláčnosť a robí ho jemnejším," zaznie z úst jedného kuchára. Ako je to s cukrom? „Ja nedávam do cesta cukor, lebo dávam instantné droždie," povedal ďalší kuchár v Bez servítky svoj tip.
Cesto by sme si mali rozdeliť na 80 gramové bochníky, z ktorých robíme langoše na vyprážanie. Langoše by sme mali vyprážať z každej strany 2-3 minútky.
Celý postup na prípravu dokonalého langoša nájdete vo videu vyššie!
Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Archív Bez servítky nájdete na JOJ PLAY!
Sleduje Bez servítky na JOJke dnes o 17:50 na JOJke!
- 07.06.2025 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Bez servítky
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou