Hlavné jedlo: Jesenná láska

Hlavné jedlo: Jesenná láska

Hlavné jedlo: Jesenná láska

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 bravčová panenka

2 cibule

tymian a iné koreniny

bobkový list

vývar - 1l

olivový olej

sójová omáčka

cesnak

400 g arborio ryža

biele víno

parmezán

60 g špenát

400 g hríby (ideálne dubáky) - sušené, alebo mix sušených a čerstvých

rukola

citrónová kôra

Bez servítky

Bez servítky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Sušene hríby dáme do teplej vody, aby zmäkli. Čerstvé tiež očistíme a odložíme. Nakrájanú cibuľu, tymián, trošku cesnaku, bobkový list, iné koreniny a olej dáme do veľkej panvice/hrnca. Osolíme a okoreníme. Keď sa cibuľka podusí, pridáme ryžu a miešame, aby sa opiekla 1 až 2 minúty. Pridávame víno postupne, privádzame do varu a miešame, kým sa tekutina nevsiakne. Pridáme teplý vývar, jednu naberačku po druhej, za stáleho miešania a necháme vývar absorbovať pred pridaním ďalšej. Pridáme hríby a trochu sójovej omáčky. Varíme 25 až 30 minút, alebo kým sa nespotrebuje všetok vývar a ryža nie je “al dente“. Kým sa nám robí rizoto, pripravíme panenku. Napácujeme si ju a hodíme ju na panvičku na oleji v celku. Opekáme cca 4-5 minút na každej strane. Odstavíme z ohňa, pridáme parmezán a špenát, okoreníme a premiešame drevenou vareškou. Prikryjeme a necháme 2 minúty odpočívať. Rizoto podávame s citrónovou kôrou, petržlenovou vňaťou a zvyšným parmezánom a lístkami rukoly. Nakrájame panenku a ozdobíme ňou rizoto.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať