- 11.06.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Hlavné jedlo: Jesenná láska
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
1 bravčová panenka
2 cibule
tymian a iné koreniny
bobkový list
vývar - 1l
olivový olej
sójová omáčka
cesnak
400 g arborio ryža
biele víno
parmezán
60 g špenát
400 g hríby (ideálne dubáky) - sušené, alebo mix sušených a čerstvých
rukola
citrónová kôra
Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Sušene hríby dáme do teplej vody, aby zmäkli. Čerstvé tiež očistíme a odložíme. Nakrájanú cibuľu, tymián, trošku cesnaku, bobkový list, iné koreniny a olej dáme do veľkej panvice/hrnca. Osolíme a okoreníme. Keď sa cibuľka podusí, pridáme ryžu a miešame, aby sa opiekla 1 až 2 minúty. Pridávame víno postupne, privádzame do varu a miešame, kým sa tekutina nevsiakne. Pridáme teplý vývar, jednu naberačku po druhej, za stáleho miešania a necháme vývar absorbovať pred pridaním ďalšej. Pridáme hríby a trochu sójovej omáčky. Varíme 25 až 30 minút, alebo kým sa nespotrebuje všetok vývar a ryža nie je “al dente“. Kým sa nám robí rizoto, pripravíme panenku. Napácujeme si ju a hodíme ju na panvičku na oleji v celku. Opekáme cca 4-5 minút na každej strane. Odstavíme z ohňa, pridáme parmezán a špenát, okoreníme a premiešame drevenou vareškou. Prikryjeme a necháme 2 minúty odpočívať. Rizoto podávame s citrónovou kôrou, petržlenovou vňaťou a zvyšným parmezánom a lístkami rukoly. Nakrájame panenku a ozdobíme ňou rizoto.
- 11.06.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Jedlo
Bez servítky
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré
Medové rezy v podobe vianočnej gule
Hubovo-kapustová polievka „C vitamínový Kračún“
ALENKA dostane prekvapenie, z ktorého skoro PADNE na zadok: Aký program jej súperi PRIPRAVILI?