Hlavné jedlo: Nebude sa múkať nadlho

Hlavné jedlo: Nebude sa múkať nadlho

Hlavné jedlo: Nebude sa múkať nadlho

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

cibuľa

olej

teľacie maso

slanina

koreňová zelenina - mrkva, zeler, petržlen

smotana

brusnice

citrón

soľ

korenie

šľahačka 

staré rožky

mlieko

vajíčka 

prášok na pečenie

hrubá muka

petržlenová vnaď

pažítka 

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup: 

Do hrnca si pripravíme cibuľku na oleji. Necháme pomaly pražiť. Medzitým prešpikujeme teľacina slaninou naprudko opečieme na prudkom ohni. Medzitým porestujeme na opečené cibuľke koreňovú zeleninu. Mrkvu zeler Petržlen. Vložíme opečené mäsko do zeleniny a zalejeme vodou pridáme korenie. A dusíme v cca 40-50 minút. Potom vyberieme mäso zo zeleniny a zeleninu rozmixujeme, pridáme smotanu brusnice citrón. Dochutíme podľa potreby. Mäsko nakrájame na plátky a podávame s omáčkou brusnicami šľahačkou. A plátkom citrónu.

Karlovarská knedľa:

Staršie rožky narežeme nadrobno. Pridáme mlieko so žltkami. Dáme prášok na pečenie. Rozšľaháme bielka a pridáme hrubú múku. Premiešame s petržlenovou vňaťou. Môžme pridať aj pažítku. Premiešame a urobíme tvar knedle a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme povariť cca 20-30 minút. Rozbalíme a podávame.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať