Hľadáte tip na rýchlu a sýtu polievku? Tento zeleninový krém je navyše plný vitamínov!

Hľadáte tip na rýchlu a sýtu polievku? Tento zeleninový krém je navyše plný vitamínov!

Ak hľadáte recept na zdravú zeleninovú polievku, tento krém zo zeleru a póru je tou správnou voľbou. Spojenie koreňového a stopkového zeleru vytvára jemnú a zároveň výraznú chuť, ktorá zasýti!

Neviete sa rozhodnúť, či máte radšej koreňový alebo stopkový zeler? Nemusíte si vyberať. V tomto jednoduchom recepte z dielne Na chalupe na zelerovú krémovú polievku využijete oba. Navyše si pochutíte aj na zdravom póre. Aj keď zeler nepatrí medzi obľúbencov každého, ak ho pripravíte správne, dokáže príjemne prekvapiť! 

Ingrediencie na krémovú zelerovú polievku

Na prípravu jednej stredne veľkej dávky budete potrebovať:

  • 1 stredne veľký koreňový zeler

  • 3 - 4 stopky stonkového zeleru

  • 1 stredne veľký pór

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 menšia cibuľa

  • 1 liter zeleninového vývaru

  • 200 ml šľahačkovej smotany

  • 1 PL masla

  • Olivový olej

  • Soľ podľa chuti

  • Čierne korenie podľa chuti

Zdroj fotky Profimedia

Ako pripraviť zdravú krémovú polievku zo zeleru a póru? 

Zeleninu si predpripravte – oba druhy zeleru nakrájajte na malé kocky. Nezabudnite, že zeler by sa mal počas varenia úplne rozvariť - tak bude výsledná polievka krásne krémová. Bonusový tip: Vrchné časti zeleru nevyhadzujte!. Dajte ich do vody a časom vám vyrastie čerstvá vňať. Nakrájajte pór a spolu s cibuľou a cesnakom ho orestujte na olivovom oleji. Pridajte aj zeler a všetko spolu krátko opečte. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Následne zalejte zeleninovým vývarom.

Varte približne 30 minút, kým zelenina nezmäkne. Po uvarení zeleninu rozmixujte dohladka. Následne pridajte smotanu na šľahanie a trochu masla, nechajte krátko prevrieť. Dochuťte ešte raz soľou a korením podľa potreby.

Sledujte Na chalupe aj v lete každú nedeľu o 16:50 na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať