-
03.08.2025 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Tajomstvo dokonalého jedla? Zabudnite na korenie, TOTO mení pravidlá hry!
Mysleli ste si, že pri dobrom jedle záleží len na ingredienciách? Omyl. V relácii Na chalupe odhalil vinár Rastislav Demeš tajomstvo, ako sa víno môže stať tajnou zbraňou v kuchyni. Zistite, kedy víno jedlo vylepší a kedy ho úplne pokazí!
Relácia Na chalupe prináša množstvo skvelých nápadov, ako ozvláštniť svoje bývanie, ale aj kuchyňu. Recepty si určite radi zapisujete, no vedeli ste, že nie len kvalitné ingrediencie robia jedlo, ale aj víno?
Víno a jedlo? Najlepší priatelia!
V relácii Na chalupe ste mohli vidieť nejedného odborníka na víno, jedným z nich je aj Rastislav Demeš, ktorý prezradil niečo o kombinovaní vína s jedlom: „Víno s jedlom musí byť spoločník. Nemôže prebíjať jedno druhé. Musia byť partneri a dopĺňať sa. Keď sú úžasné samostatne, keď ich dáme dokopy, mali by byť lepšie, ako boli predtým.“
víno
Zdroj fotky unsplash.com
Ako delíme vína?
Vína vieme všeobecne rozdeliť na ťažšie a ľahšie. Ťažšie jedlá tvoria skvelý pár s vínami s plným telom a k ľahším jedlám zase pasujú svieže vína. Medzi ľahšie vína radíme biele, ružové a bublinkové, ťažšie sú červené vína a vína s vyššou kyslosťou, ktoré sa hodia k pokrmom s vyšším obsahom tuku.
Všeobecne môžeme povedať, že ku kuracine a kaloricky ľahším pokrmom sa hodí biele, k bravčovine a hovädzine zase červené víno. Možno ste nevedeli, že k pikantným jedlám je skvelou voľbou aromatické víno, ktoré ho dopĺňa. Dezertom imponuje zase sladké víno!
víno
Zdroj fotky unsplash.com
Sledujte NA CHALUPE aj v lete o 16:50 na JOJke!
- 03.08.2025 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Na chalupe , víno
Na chalupe
Skvelý recept na slaný koláč zo základných surovín: Vaša rodina už nebude chcieť nič iné!
Katarína Jesenská sa v spoločnosti ukázala s veľkým fešákom: Ľudia z nich nespúšťali oči!
Čo by robila Katarína Jesenská, keby nebola moderátorka? Odpoveď vás prekvapí!
Letný HIT do rúry: Pstruha podľa Katky Jesenskej si zamilujete už po prvom súste!