Tajomstvo dokonalého jedla? Zabudnite na korenie, TOTO mení pravidlá hry!

Tajomstvo dokonalého jedla? Zabudnite na korenie, TOTO mení pravidlá hry!

Mysleli ste si, že pri dobrom jedle záleží len na ingredienciách? Omyl. V relácii Na chalupe odhalil vinár Rastislav Demeš tajomstvo, ako sa víno môže stať tajnou zbraňou v kuchyni. Zistite, kedy víno jedlo vylepší a kedy ho úplne pokazí!

Relácia Na chalupe prináša množstvo skvelých nápadov, ako ozvláštniť svoje bývanie, ale aj kuchyňu. Recepty si určite radi zapisujete, no vedeli ste, že nie len kvalitné ingrediencie robia jedlo, ale aj víno?

Víno a jedlo? Najlepší priatelia! 

V relácii Na chalupe ste mohli vidieť nejedného odborníka na víno, jedným z nich je aj Rastislav Demeš, ktorý prezradil niečo o kombinovaní vína s jedlom: „Víno s jedlom musí byť spoločník. Nemôže prebíjať jedno druhé. Musia byť partneri a dopĺňať sa. Keď sú úžasné samostatne, keď ich dáme dokopy, mali by byť lepšie, ako boli predtým.

víno

víno

Zdroj fotky unsplash.com

Ako delíme vína?

Vína vieme všeobecne rozdeliť na ťažšie a ľahšie. Ťažšie jedlá tvoria skvelý pár s vínami s plným telom a k ľahším jedlám zase pasujú svieže vína.  Medzi ľahšie vína radíme biele, ružové a bublinkové, ťažšie sú červené vína a vína s vyššou kyslosťou, ktoré sa hodia k pokrmom s vyšším obsahom tuku. 

Všeobecne môžeme povedať, že ku kuracine a kaloricky ľahším pokrmom sa hodí biele, k bravčovine a hovädzine zase červené víno. Možno ste nevedeli, že k pikantným jedlám je skvelou voľbou aromatické víno, ktoré ho dopĺňa. Dezertom imponuje zase sladké víno! 

víno

víno

Zdroj fotky unsplash.com

Sledujte NA CHALUPE aj v lete o 16:50 na JOJke!

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať