-
31.08.2025 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Zabudnite na klasiku: PISTÁCIOVÉ tiramisu z Bez servítky vás dostane viac než originál!
Tiramisu patrí medzi najobľúbenejšie talianske dezerty, no tentoraz ho v šou Bez servítky povýšili na úplne inú úroveň. Influencerka a cestovateľka Linda Dobrovodská totiž pripravila jeho netradičnú verziu s pistáciovým maslom. Hostia sa zhodli, že takúto dobrotu ešte nikdy nejedli!
Linda Dobrovodská, známa tvár zo sociálnych sietí, ktorá rada spája cestovanie s gastronómiou, stavila v relácii Bez servítky na taliansku klasiku. Namiesto tradičného tiramisu však hosťom ponúkla pistáciovú verziu, ktorá vyvolala okamžitý rozruch pri stole.
Zdroj fotky FreePik
Vrchol talianskeho menu?
„Môj vrchol talianskeho menu je práve pistáciové tiramisu,“ prezradila Linda. Hostia sa zhodli, že ide o skvelý nápad, a hoci kombinácia kávy a pistácií pôsobí na prvý pohľad netradične, v ústach sa zmenila na dokonalú harmóniu.
Dezert si vyslúžil len pochvaly. „Takúto dobrú kombináciu som nečakal,“ netajil sa prekvapením jeden z hostí. Dokonca zaznelo, že by Linda pokojne mohla spustiť predaj tohto dezertu, bol vraj lepší než originál.
Pistáciové tiramisu
Ingrediencie:
-
4 žĺtky
-
2 - 3 PL krupicového cukru
-
500 g mascarpone
-
180 g pistáciového masla
-
1 vanilkový lusk
-
1 veľké balenie piškót
-
1 hrnček uvarenej kávy
-
trochu likéru amaretto
-
kakao na posypanie
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Primiešajte mascarpone, pistáciové maslo a zrnká z vanilkového lusku, ľahko premixujte. Uvarte kávu a nechajte ju chvíľu vychladnúť, pridajte trochu amaretta. Piškóty z oboch strán krátko namočte do kávy s likérom a uložte do formy. Na vrstvu piškót rozotrite časť krému, naň položte ďalšiu vrstvu namočených piškót a znovu krém. Povrch posypte kakaom a nechajte chladiť aspoň dve hodiny.
Sledujte Bez servítky s ďalšími skvelými receptami od 1. septembra každý pracovný deň na JOJke!
- 31.08.2025 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Bez servítky , pistácie , Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Róbertove menu spôsobí OŠIAĽ: Silvia v STRACHU o manžela, skončí Ernest na POHOTOVOSTI?!