-
01.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
DEZERT – Sacherova torta
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Korpus:
- 140 g horkej čokolády (aspoň 55–60 % kakaa)
- 150 g masla (izbová teplota)
- 100 g práškového cukru
- 6 vajec – oddelené žĺtky a bielky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 100 g kryštálového cukru
- 140 g hladkej múky
Plnka:
- 200–250 g marhuľového džemu (hladký, bez kúskov)
Poleva:
- 50 g horkej čokolády
- 120 g kryštálového cukru
- 125 ml vody
Haklová Monika, Bez servítky, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Príprava:
Korpus:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne pridávame žĺtky po jednom a vždy dobre premiešame. Primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a kryštálovým cukrom do tuhého snehu. Do čokoládového cesta najprv zľahka primiešame tretinu snehu, potom zvyšok a nakoniec opatrne vmiešame preosiatu múku. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 50–60 minút. Po upečení necháme vychladnúť, potom korpus rozrežeme na dve vrstvy. Spodnú časť potrieme marhuľovým džemom, priložíme vrchnú časť a celý povrch torty (vrch aj boky) potrieme zohriatym džemom.
Poleva:
Cukor s vodou privedieme do varu, varíme asi 5–6 minút, kým nevznikne hustý sirup. Odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí a vznikne lesklá, hladká poleva. Ihneď ňou polejeme tortu.
- 01.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Monika Haklová , Monika Haklova , Dezerty , Bez servítky
Bez servítky
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Róbertove menu spôsobí OŠIAĽ: Silvia v STRACHU o manžela, skončí Ernest na POHOTOVOSTI?!