deň vopred namočíme suchú fazuľu v dostatočnom množstve vody
na masti a slaninke restujeme cibuľu. Pridáme údené koleno, bobkový list a varíme aj s fazuľou
po cca hodine varenia vyberieme z vody koleno, necháme vychladnúť, oberieme mäso a pokrájame na menšie kúsky
očistíme a nakrájame koreňovú zeleninu, pridáme k fazuli
do polievky vložíme aj nakrájané mäso, opatrne solíme (mäso je veľmi slané), koreníme, vhodíme aj cesnak a vňaťku a varíme do zmäknutia
nakoniec si spravíme zápražku: v panvici zohrejeme masť, opražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu, potom posypeme múkou, červenou paprikou a dobre zmiešame
zápražku pridáme do polievky a necháme prevrieť
Môžeme podávať s kyslou smotanou a čerstvými chilli papričkami. Do polievky môžeme, ale nemusíme zavariť široké rezance.