-
07.01.2021 - 00:00
Polievka: Afrodiziakum de la creme
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Na polievku:
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 väčšia / 2 menšie cibule
- 1 zeler - buľva
- 4 paličky stonkového zeleru
- 1 biela časť póru
- cca 2 litre vody
- 2 PL kryštálového cukru
- šťava z 1 limetky
- 250 g masla (studeného a nakrájaného na menšie kocky)
- soľ
- korenie podľa potreby
- plátková slanina na dozdobenie
- hladkolistá petržlenová vňať
Na tapenádu:
- 5 – 6 väčších očistených šampiňónov
- soľ
- korenie podľa chuti
- olivový olej
- hľuzovkový olej (ak nemáme, použijeme viac olivového)
Postup:
- cibuľu, oba zelery a pór nakrájame na menšie kúsky
- vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a vložíme doň všetku nakrájanú zeleninu, ktorú opražíme
- zalejeme vodou
- hrniec prikryjeme a zeleninu uvaríme do mäkka
- následne ju rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili vláknitých častí
- vrátime späť na sporák a prehrejeme na miernom plameni
- dochutíme limetovou šťavou, soľou a korením
- nakoniec zašľaháme maslo
- šampiňóny nasekáme na čo najmenšie kúsky a zalejeme olejom tak, aby vznikla hustejšia hmota
- podľa chuti dosolíme a dokoreníme
- môžeme si ju pripraviť aj vopred, v chladničke vydrží i niekoľko dní a chute sa lepšie prepoja
- slaninu opečieme a nasekáme na menšie kúsky
Polievku naservírujeme do tanierov, do každej porcie vložíme trochu tapenády, posypeme slaninou a vňaťou.
- 07.01.2021 - 00:00
- ·
- Tagy: Polievky
Bez servítky
dnes o 17:50
Súvisiaci obsah
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Bez servítky
•
Pred 4 hodinami
Plnené kapustové listy
Bez servítky
•
Pred 16 hodinami
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Bez servítky
•
Pred 16 hodinami
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Bez servítky
•
Pred 16 hodinami