-
11.01.2021 - 00:00
Polievka: Cviklové tajomstvo
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
- cvikla
- čerstvý chren
- hovädzí vývar
- nové korenie
- čierne korenie celé
- soľ
- maslo
- smotana na varenie
- bobkový list
- hladká múka
Postup:
- cviklu očistíme a dáme variť deň vopred
- odrežeme z nej vrch, ktorý bude "pokrievkou"
- vnútro opatrne vydlabeme
- na masle krátko opražíme hladkú múku
- zalejeme silným domácim hovädzím vývarom
- pridáme nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list a nastrúhaný čerstvý chren
- následne pridáme smotanu na varenie
- podľa chuti zjemníme maslom a dochutíme
Horúcu polievku podávame v miske z cvikle a v obložení chrenovej "slamy" - zo sušeného chrenu ktorý sme si usušili v sušičke alebo pri teplote max 70°C v rúre po nakrájaní škrabkou na tenké plátky.
- 11.01.2021 - 00:00
- ·
- Tagy: Polievky
Bez servítky
dnes o 17:50
Súvisiaci obsah
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Bez servítky
•
Pred 4 hodinami
Plnené kapustové listy
Bez servítky
•
Pred 16 hodinami
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Bez servítky
•
Pred 16 hodinami
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Bez servítky
•
Pred 16 hodinami