galangal (ázijský príbuzný nášmu zázvoru) a citrónovú trávu rozrežeme na 2 - 3 časti
šalotku a rajčiny nakrájame na osminky
tradične sa používajú huby Shiitake prekrojené na polovičky
vo väčšom hrnci si rozpálime olej
pridáme Tom Yum pastu a zamiešame
postupne pridávame ďalšie suroviny: galangal, citrónovú trávu, listy thajskej limetky (tieto ingrediencie sa nekonzumujú, preto môžu byť nakrájané na veľké kúsky
pridáme rybaciu omáčku a cukor
za stáleho miešania zahrievame asi 2 až 3 minúty
pridáme šalotku, rajčiny, chilli papričky, huby a krevety
premiešame a necháme chvíľu opiecť
po ďalších 2 - 3 minútach zalejme vývarom
varíme 5 - 10 minút
pokiaľ sa na hladine začne tvoriť pena, pozbierame ju malým sitkom
nakoniec pridáme nadrobno pokrájaný koriander
Pred podávaním polievku dochutíme limetkovou šťavou. Polievka by mala mať vyváženú chuť, nie moc sladká, nie moc kyslá, záleží však na chuti každého z vás.