- 01.04.2021 - 00:00
Dezert: Pozdravuje Metternich
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 140 g masla
- 110 g práškového cukru
- vanilkový lusk
- 6 ks vajec
- 130 g čokolády na varenie
- 110 g kryštálového cukru
- 140 g hladkej múky
- marhuľový džem
- maslo na vymastenie formy
- múka na vysypanie formy
- šľahačka
Na polevu:
- 200 g kryštálového cukru
- 125 ml vody
- 150 g čokolády na varenie
Postup:
- v nádobe zmiešame mäkké maslo s práškovým cukrom a vanilkovou dužinou
- postupne primiešavame žĺtky
- všetko vyšľaháme
- čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli a zamiešame
- bielka vyšľaháme na tuhý sneh
- pridáme kryštálový cukor
- šľaháme ďalej dovtedy, kým sneh nie je veľmi tuhý a lesklý
- sneh dáme na žĺtkovú masu
- posypeme múkou
- všetko opatrne zamiešame
- tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a okraj formy vymastíme maslom
- formu vysypeme múkou
- naplníme cestom
- pečieme v rúre predhriatej na 170 °C cca 55-60 minút
- po upečení korpus necháme vychladnúť
- vychladnutý korpus ostrým nožom prerežeme vodorovne na polovocu
- zľahka zohrejeme lekvár a vymiešame dohladka
- lekvárom potrieme obidve polovice torty a znovu spojíme
- dookola tiež potrieme lekvárom a necháme zaschnúť
- pripravíme polevu
- necháme povariť cukor s vodou asi 5-6 minút
- cukrový roztok necháme vychladnúť
- čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli
- za stáleho miešania pridáme cukrový roztok
- vlažnú polevu naraz vylejeme na tortu.
- 01.04.2021 - 00:00
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
dnes o 17:50
Súvisiaci obsah
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Bez servítky
Před 8 hodinami
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Bez servítky
Před 8 hodinami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Bez servítky
Před 8 hodinami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!
Bez servítky
Před 21 hodinami