- 12.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Maškrta pre kodiaka
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Na dno – 150 g maslové sušienky
70 g roztopené maslo
Čučoriedková omáčka – 250 g čerstvé čučoriedky
100 g kryštálový cukor
1 PL citrónová šťava
2 PL medu
Krém:
500 g jemný tvaroh
250 g kyslá smotana
2 balíčky vanilkový cukor
Postup:
Sušienky podrvíme na prach, zalejeme roztopeným maslom a premiešame. Vzniknutú zmes rozdelíme a utlačíme na dno štyroch čírych pohárov. Zopár čučoriedok odložíme bokom a zvyšok nasypeme do rajnice. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a všetko spolu privedieme k
varu. Varíme na miernom ohni, kým čučoriedky neprasknú a nevznikne polohustá omáčka. Necháme vychladnúť. Z tvarohu, kyslej smotany, medu a vanilkového cukru vyšľaháme krém, ktorý zafarbíme lyžicou alebo dvoma cez sitko scedenej šťavy z pripravenej omáčky. Krém rozdelíme na sušienky v pohároch a na vrch navrstvíme vychladnutú omáčku. Dezerty vložíme do chladničky aspoň na dve hodiny a pred podávaním dozdobíme sviežimi
čučoriedkami.
- 12.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?