- 23.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Babičkin jablkový koláč
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
100 gr mäkké maslo
250 gr múka hladká
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
Štipka soli
150 gr kryštálového cukru
2 vajcia
Citrónová kôra
1 balíček vanilínového cukru
75 ml mlieka
4 jablká
1 škoricový cukor
Postup:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. V miske zmiešané všetky suché ingrediencie. Vmiešame maslo a citrónovú kôru. Nakoniec prilejeme mlieko. Všetko dobre premiešame. Ošúpeme jablká a nakrájame na menšie kocky. Jedno jablko nakrájame na mesiačiky, ktoré použijeme na povrch torty. Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme časť cesta do formy. Pridáme nakrájané jablká a opäť zalejeme cestom. Na povrch poukladáme jablká na mesiačiky a posypeme škoricovým cukrom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov.
- 23.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?