- 27.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Trochu inak
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Karamel: 1 pohár cukru
2 PL vody
2 PL masla
1/2 pohára smotany
Cukor si dáme na panvicu, pridáme vodu a necháme rozpustiť asi 10 minút. Sem tam premiešame. Keď sa cukor rozpustí pridáme maslo a nakoniec smotanu.
Cesto:
3 žĺtky, 3 bielky, 1 vanilka, pohár cukru, 1 Prášok do pečiva, 1/2 pohára oleja rastlinného, 1 a ½ pohára polohrubej múky, čajová lyžička soli, ½ bieleho jogurtu
Žĺtka si vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, olej, prášok do pečiva, soľ, biely jogurt, vanilku a nakoniec bielka vyšľahané na sneh.
0,5 kg jabĺk očistíme a nakrájame na pásiky.
Tortovú formu si vystelieme papierom a vylejeme tam karamel. Na karamel vysypeme škoricový cukor a poukladáme jabĺka ktoré zasypeme škoricovým cukrom a zalejeme pripraveným cestom.
Dáme do rúry na 40 minút piecť na 180 stupňov. Vyberieme po upečení z rúry a vyklopíme na tanier tak aby jablká boli na vrchu a cesto na spodu. Podávame so šľahačkou.
- 27.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?