- 28.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Kopaničiarska bodka
Vyskúšajte si pripraviť tento recept v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Zemiaky
Polohruba muka
Maslo
Mak
Praskovy cukor
Lekvár
Mrazené lesné ovocie
Kondenzované mlieko
Postup:
Zemiaky uvaríme v supke. Vychladnutého ich nastruhame a pridáme muku, cesto sa nesmie lepit, musí byt tuhé. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na tenko a naznačíme si obdlzniky, ktoré naplníme lekvárom, preložíme napoly a kraje dobre zatlačíme vidličkou. Vo vriacej vody dáme maslo a môžme pomaly hádzať taštičky. Zvarené sú až vtedy, keď vyplávajú na povrch. Štýlom ich vyberieme do misky, pridáme rozpustené maslo, mletý mak a práškový cukor. Jemne premiešame. Na panvicu si vysypeme mrazené lesné ovocie a necháme ho trosku zmäknúť. Potom pridáme podľa chuti kondenzované mlieko a odstavime. Lekvarove tašky podávame preliate touto lesnou zmesou.
- 28.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?