- 30.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Olíž mi stôl
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Na jahodové pyré:
-
200g Jahôd
-
30g Jahodová marmeláda
-
15g Kryštálový cukor
-
15g Hnedý cukor
-
Voda
-
Soľ
Postup:
-
Jahody umyjeme, osušíme, odkrojíme vršky a nakrájame na štvrtiny
-
Do hrnca pridáme nakrájané jahody, marmeládu, cukor a soľ
-
Krátko zarestujeme a zalejeme vodou, varíme do mäkka
-
Následne rozmixujeme na hladké pyré
Na avokádo-kiwi pyré:
-
1ks Zrelé avokádo
-
1ks Kiwi
-
1ks Limetka
Postup:
-
Avokádo rozkrojíme, vyberieme z neho kôstku a lyžicou vydlabeme
-
Kiwi umyjeme, ošusíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky
-
Avokádo a kiwi vložíme do mixéra, pridáme limetkovú šťavu
-
Rozmixujeme na hladké pyré
Na mango pyré:
-
1ks Mango
Postup:
-
Mango umyjeme, osušíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky
-
Rozmixujeme na hladké pyré
Na omáčku zo slaného karamelu:
-
200g Kryštálového cukru
-
400ml Smotany na šľahanie
-
5g Morskej, vločkovej soli
-
Čerstvú vanilku
Postup:
-
Do smotany pridáme čerstvú vanilku a všetko spolu zohrejeme
-
Cukor rozpustíme na karamel
-
Do karamelu metličkou vmiešame horúcu, vanilkovú smotanu
-
Pridáme morskú, vločkovú soľ a prevaríme
Na brownies:
-
3ks Vajec
-
175g Kryštálového cukru
-
125g Masla
-
125g Horkej čokolády
-
75g Hladkej múky
-
Soľ
Postup:
-
Maslo a čokoládu rozpustíme
-
Vajcia spolu s cukrom pomocou metličkového mixéra vyšľaháme do peny
-
Postupne pridáme rozpustené maslo, čokoládu, hladkú múku a soľ
-
Vylejeme do maslom vymasteného plechu, formy alebo panvice
-
Pečieme na 180°C cca. 20-30 minút.
Na blondies:
-
3ks Vajec
-
175g Kryštálového cukru
-
125g Masla
-
125g Bielej čokolády
-
100g Mletého maku
-
75g Hladkej múky
-
Soľ
Postup:
-
Maslo a čokoládu rozpustíme
-
Vajcia spolu s cukrom pomocou metličkového mixéra vyšľaháme do peny
-
Postupne pridáme rozpustené maslo, čokoládu a mletý mak
-
Následne pridáme hladkú múku a soľ
-
Vylejeme do maslom vymasteného plechu, formy alebo panvice
-
Pečieme na 180°C cca. 20-30 minút.
Hotový dezert servírujeme s jogurtom, jahodami, domácou granolou, mrveničkou a rozpustenou čokoládou.
- 30.04.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?