- 04.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Svieže na jazyku
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Korpus:
-200 g maslových sušienok
-100 g masla
Prvá vrstva:
-750 g mascarpone
-200 g kyslej smotany
-300 g práškového cukru
-4 vajíčka
-2 žĺtky
-5 lyžíc hladkej múky
-citrónová kôra ( z bio citróna kvôli chemickému ošetrovaniu citrónov)
Druhá vrstva:
-3 vajíčka
-3 lyžice práškového cukru
-3 bio citróny
-1 lyžica masla
Postup:
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s maslom aby cesto držalo formu. Môžeme si dopomôcť trochou vody ak treba. Cestom následne rovnomerne vystelieme maslom vymastenú okrúhlu tortovú formu a pečieme v predo hriatej rúre pri teplote 170´ 20 minút. Počas pečenia korpusu elektrickým šľahačom vymiešame mascarpone a kyslú smotanu následne počas šľahania postupne pridávame preosiaty práškový cukor a ostatné prísady z prvej vrstvy podľa zoznamu. Takto pripravenú zmes môžeme naniesť do korpusu tesne po jeho dopečení a následne ďalej pečieme pri teplote 180´ 20-25 minút kým zmes pekne rovnomerne vyrastie a chytí zlatú farbu. Počas pečenia prvej vrstvy si elektrickým šľahačom vymiešame 3 vajíčka nad vriacim vodným kúpeľom a za stáleho miešania pridávame následne šťavu a kôru z troch citrónov a mixujeme až kým zmes nezhustne a nezmení farbu. Cca 10-15 minút avšak nesmie vrieť! Následne ručným šľahačom po vychladnutí primiešame lyžicu masla a nanášame na povrch druhej vrstvy. Po vychladnutí necháme 1-2 hodiny v chlade. A pri servírovaní dozdobíme podľa fantázie ovocím alebo čerstvou medovkou.
- 04.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?