- 06.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Ovocný klobúk
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
- 300g datli
- 600g mandli
- Kokosovy olej
- Med
- 3 kusy banánov
- 300g čučoriedok
- 200g malin
- Agar
Postup:
Odkôstkované sušené datle, alebo hrozienka namočíme aspoň na hodinu do teplej vody. V mixéri so sekacím nožom zmixujeme orechy, kokos, scedené datle a med. Skúste hmotu ochutnať, med možno ani nebude treba pridať. Hmotu rovnomerne rozložíme vo forme s odnímateľným dnom najlepšie o priemere 20cm, moja bola širšia, a pritlačíme hmotu ku forme, tak aby nám vznikli vyvýšené okraje. Dáme do chladničky. Plnku si pripravime rozmixovanim banánov , medu, kokosového oleja a kešu orechov, ktoré sme so vopred namočili na pár hodin do vody. Na korpus poukladáme nakrájané banány a zalejeme hmotou. Na korpus rozložíme na hrubo nakrájané banány. Na tie rovnomerne rozdelíme kokosovú hmotu, ktorú tiež pritlačíme. Na vrch poukladáme ovocie a zalejeme agarom. Celú tortu vložime stuhnút do chladničky.
- 06.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?