- 10.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Od slaného k sladkému
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Suroviny:
-
250 g cukety
-
60 g čoko proteín (vegan)
-
60 g kakao
-
90 g ovsené vločky bez lepku
-
180 g bezlaktózový tvaroh
-
100 detská výživa
-
cca ¾ ČL sódy bikarbóny
-
voliteľné: sladidlo: xylitol/erytritol/flav drops (iné)
Krém:
-
1 horká čokoláda (várová)
-
1 smotana (bez laktózy/vegan)
-
na potretie: jahodový džem
-
voliteľné: zlatý prášok, jedlé kvety, jahody
Postup:
Rozmixujeme si nakrájanú a ošúpanú cuketu a dáme ju do misy. Pridáme k nej rozmixované vločky a všetky ostatné suroviny. Premiešame spolu, aby vznikla hustá hmota, ktorú natrieme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 180°C. Po upečení necháme aspoň pol hodinu vychladnúť. Potom potrieme džemom a krémom, ktorý si urobíme z roztopenej čokolády zmiešanej so smotanou. Dáme chladiť aspoň na dve hodiny. Nakrájame na kúsky a môžeme podávať zdobené jahodami, práškom a kvetmi.
- 10.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?