- 17.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Makovo višňová štrúdľa
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
1 bal. lístkové cesto - polotovar 200 g
Pomletý mak 200 g
Kryštálový cukor
2 poháre zaváraných višní vykôstkovaných
Trocha Maslo
1 vajíčko na potretie
Postup:
Cesto si rozvaľkám, potriem rozpusteným maslom, posypem makom do ktorého som zamiešala kryštálový cukor, polejem trocha šťavou z višní, rozložím vykôstkované višne. Okraje nechám voľnejšie aby mi mak a višne nevypadli pri zabaľovaní. Stočenú štrúdľu preložím na vymastený plech, potriem rozšľahaným vajíčkom a pečiem pri 160 0C cca 20 minút. Štrúdľu krájam ešte teplú, posypem práškovým cukrom do ktorého som primiešala vanilínový cukor.
Dobrú chuť!
- 17.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom