- 18.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Baklava
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie: med, citrón, cukor, maslo, cesto na baklavu, pistácie, vlašské orechy a mandle
Postup:
Plech si potrieme rozpusteným maslom, na ktorý ukladáme dokopy 20 vrstiev cesta. Prvých 10 vrstiev vždy potrieme maslom pred tým, ako budeme dávať ďalšie vrstvy. Plnku si pripravíme v malom hrnci s cukrom, medom a nadrvenými orechmi. Všetko rozpustíme a poriadne premiešame. Plnku vylejeme na 10tu vrstvu cesta a vrstvíme ďalej. Polevu si pripravíme z medu a cukru, ktoré necháme ropustit v hrnci a následne zalejeme baklavu. Dozdobíme podľa seba, napríklad orechmi
- 18.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom