- 19.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Čokoládový koláčik
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
Cesto:
5 vajec
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček granka
1 hrnček oleja
1 prášok do pečiva
ostatné na potretie a poliatie:
1/2 hrnčeka kávy neska
lekvár
200 g čokolády na varenie
1 šľahačkovú smotanu
Postup:
Cesto si spravíme vymiešaním všetkého dokopy, v množstve aké je uvedené v prísadách- vajcia, polohrubá múka, kryštálový cukor, granko, olej, prášok do pečiva a dáme upiecť podľa typu rúry(cca na 180 stupňov Celzia u mojej rúry) na veľký klasický plech Upečené cesto polejeme 1/2 hrnčekom uvarenej instantnej kávy. Potom potrieme lekvárom. Do roztopenej čokolády na varenie pridáme šlahačkovú smotanu a trochu povaríme. Na konci polejeme popolievaný kávou a potretý lekvárom koláč touto čokoládou a dáme vychladnúť.
- 19.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom