- 27.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Losejkovo čokoládové kráľovstvo
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
6 ks vajcia
21 dkg maslo
21 dkg práškový cukor
21 dkg čokoláda na varenie
16,5 dkg múka hladká
2 ks vanilkový cukor
1/2 balíčka prášok do pečiva
10 dkg čokoláda na varenie
5 dkg maslo
Postup:
Maslo, cukor, žĺtky vymiešame, pridáme roztopenú, nie horúcu čokoládu, zamiešame a na záver pridáme preosiatu múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva. Na záver pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Do formy nalejeme zmes a vo vyhriatej rúre pečieme 1 hodinu pri 180 stupňoch .Potom rúru vypneme a necháme tortu ešte 10 min. v rúre. Upečenú vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Dva diely natrieme horúcim marhuľovým lekvárom a necháme do druhého dňa odpočívať. Vrch torty potrieme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme z 10 dkg čokolády a 5 dkg masla, rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- 27.05.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!