- 01.06.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Kávová baletka
Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
3 bielka
štipka soli
150g kryštál. cukor
1čl kukuričný škrob
1čl ocot
pistáciové orechy /neslané/
slaný karamel
Krém:
120g mascarpone
1 smotana na šľahanie
2čl cukru /praš./
2čl instantnej.kávy
Postup:
Bielky šľaháme so štipkou soli, kým sa nám nevytvorí pevný sneh. Potom pridávame cukor, ocot a škrob. šľaháme dokiaľ sa nám nevytvorí pevný sneh / kým sa cukor nerozpustí/.Na plech vystlaný papierom na pečenie tvoríme tortičky o priemere cca 7cm.Pečieme 60-70 min na 110°stupňov.
Krém:
Do mascarpone zašľaháme instantnú kávu a cukor. Šľahačku vyšľaháme zvlášť a potom zľahka spojíme. Naplníme tortičky, ktoré ozdobíme nasekanými pistáciami a slaným karamelom.
- 01.06.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!