- 07.06.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Skoro ako na raňajky
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
- 225 ml vody
- 115 g masla
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžice svetlohnedého cukru
- 145 g hladkej bielej múky
- ¼ lyžičky soli
- 3 vajcia
Na obaľovanie:
- 115 g krupicového cukru
- ¼ lyžičky soľ
- 1 lyžička škorice
Postup:
Predhrejte si rúru na 200'c / 180'c ak je teplovzdušná. Vodu, maslo, cukor a soľ na cesto rozpustíme, potom pridáme múku šľahaním, až kým nám nevznikne hladké cesto, ktoré vytvorí guľku. (skoro ako odpaľované cesto, dá sa použiť aj vodný kúpeľ). Varíme na miernom ohni jednu minútu a odstavíme. Vajcia a vanilku rozšľahajte a potom veľmi postupne zapracujte do vychladnutého cesta, kým sa nevstrebe a nevznikne vám hustá elastická pasta. Vložte pastu do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou a vytlačte na papier na pečenie krátke prúžky. Nechajte medzi nimi asi 3 cm. Pečieme 18 minút alebo dozlatista a potom rúru vypneme a necháme tam asi 8 až 10 minút, kým churros nevyschnú. Ešte teplé obaľujeme v zmesi cukru, škorice a soli. Podávame s kávou alebo horúcou čokoládou.
- 07.06.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!