-
14.06.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Dezert: Amore mio
Pripravťe si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie
Talianska káva
Trstinový cukor
Amaretto
85%-ná tmavá švajčiarska čokoláda, maslo
Smotana na šľahanie
Stužovač šľahačky
Mletý vanilkový lusk
Parížske pralinkyaa
Mandle a kvetiny na zdobenie
Postup
Uvarenú kávu osladíme trstinovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spoločne so stužovačom, mletým luskom a Amarettom. Čokoládu roztopíme s trochou masla a vlejeme do pohárov. Naložíme polovicu ochutenej šľahačky a prelejeme kávou. Vrch dozdobíme zvyšnou šľahačkou, drvenými mandľami, kúskami praliniek a jedlými kvetmi.
- 14.06.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou