- 18.06.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Pomarančová buchta
Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.
Ingrediencie:
5 pomarančov
1/2 masla
1/2 hrnčeka cukru krupica
3 vajcia
2 hrnčeky hladkej múky
1 téglik kyslej smotany
1 lyžičky prášku do pečiva (skrátene prášok do pečiva :-)
3 lyžice maku
štipka soli
800 ml limonády
2 vanilkové pudingy
Postup:
Plech si vyložíme papierom na pečenie. Môžeme ho trošku posypať cukrom. 3 pomaranče olúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na plech. Rozmiešame maslo, vajcia, krupicový cukor. Pomaly pridáme múku, smotanu, šťavu z dvoch pomarančov, trošku pomarančovej kôry, prášok do pečiva, soľ a mak. Poriadne rozmiešame a vlejeme na plech s pomarančom. Dáme do rúry a pečieme cca 40 minút. Vytiahneme z rúry, dáme dole papier na pečenie a zalejeme výpekom. Do kastrólika si nalejeme 800 ml Fanty, 3 PL cukru kryštál a 2 vanilkové pudingy. Poriadne rozmiešame a varíme do zhustnutia. Ešte horúce lejeme na vychladnutý koláč.
- 18.06.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble