- 30.08.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Mandľový capko
Vychutnajte si špecialitu podľa Pierra pripraviť u vás doma.
Ingrediencie:
Blanšírované mandle
Smotana 33%
Smotana 12%
Vaječné žĺtky
Kozí syr jemný
Vanilka
Trstinový cukor
Citrónová šťava
Hrušky
Karamelové sušienky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup: Vaječné žĺtky vymiešame spolu s cukrom do peny. Pridáme obe smotany v pomere 1 časť 33% a 1/2 12% a vanilku. Zohrejene asi na 70 % stupňov. Vychladnuté vlejeme do zmrzlinovača, pridáme na suchej panvicy orestované a na drobné kúsky nasekané mandle. Zmrzlinovač zapneme na 60 minút a necháme stuhnúť. Podávame s hruškami nakrajanými na malé kocky ktoré si na cukre skaramelizujeme. Pridáme do nich citrónovú šttavu a necháme vychladnúť. Na ďalšej panvici si cukor roztopíme na karamel, pridáme štipku soli, trošku masla a smotanu 33%. Zmrzlinu podávame s hruškami na karamele, s karamelovou omáčkou a s karamelizovanými mandľami.
- 30.08.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble