- 06.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Jeseň v chladnom bielom vankúši
Pripravte si recept podľa Ľudovíta Frantu u vás doma.
Suroviny:
- 2 33% smotany na šľahanie
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
- štipka vanilkového cukru alebo vanilky (vanilkový struk)
- broskyne
- mäta na dozdobenie
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Kondenzované mlieko si jemne rozšľaháme a odložíme na neskôr. V druhej nádobe si vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme štipku vanilkového cukru alebo vanilky a pomaly vlievame rozšľahané kondenzované mlieko. Všetko za stáleho šľahania. Všetko vylejeme do uzatvárateľnej nádoby alebo dózy a dáme na niekoľko hodín do mrazničky. Pred podávaním si na masle a grilovacej panvici rýchlo ošmahneme broskyne. Servírujeme spolu s lístkami mäty.
- 06.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble