- 07.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Rozdelené vrtuľníky
Vychutnajte si recept podľa dnešnej kuchárky v u vás doma.
Ingrediencie:
Vanilkový krém
500 ml mlieka
1 vajíčko
2 žĺtky
150 g kryštálového cukru
30 g hladkej múky
30 g zlatého klasu
500 ml smotany na šľahanie
Odpaľované cesto
240 ml vody
125 g masla
1 lyžička kryštálového cukru
1/2 lyžičky soli
180 g polohrubej múky
6 vajíčok
Karamelová šľahačka
580 ml smotany na šľahanie
karamelové salko
Zdroj fotky
TV JOJ
Vanilkovy krém
Mlieko necháme zovrieť v hrnci. Medzitým v miske metličkou vymiešame vajíčka s ostatnými suchými ingredienciami. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a vychladnutý dáme do chladničky stuhnúť. Potom ho vyšľaháme v robote s nadstavcom lopatka dohladka. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme k pudingu a jemne pár ťahmi spojíme. Krémom naplníme cukrárske vrecko a odložíme do chladničky.
Odpaľované cesto
V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom nakrájaným na kocky. Pridáme cukor, soľ a múku. Miešame, kým sa cesto spojí a odpaľujeme ho približne 2 – 3 minúty. Cesto necháme za stáleho miešania v robote s nadstavcom lopatka vychladnúť. Postupne primiešavame po jednom vajíčku. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie ho nanesieme do tvaru kruhov. Veterníky vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme približne 20 minút.
Karamelová šľahačka
Šľahačku vyšľaháme do tuha, pridáme pár lyžíc karamelového salka (podľa chuti).
Veterníky
Vychladnuté veterníky prekrojíme pozdĺžne na polovice. Vrchné korpusy namáčame v karamelovej poleve a necháme stuhnúť. Na spodný korpus nanesieme do kruhu najprv pudingový krém, potom karamelovú šľahačku a prikryjeme vrchom.
- 07.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble