- 14.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Prásk, prásk!
Vyskúšajte u vás doma recept podľa Katky Šarmírovej.
Ingrediencie:
100 g tmavej čokolády + extra na obalenie
1 vajce
90 ml mlieko
30 ml bazový sirup
1,5 plátku želatíny
120 ml smotana
Čerstvé jahody
50 g kakaové maslo
Vanilkový krém
2 žĺtka
40g cukru
125g smotany
Vanilka
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Žĺtka s cukrom uvaríme na pare, medzitým necháme zovrieť smotanu Nalejeme k žĺtkom a miešame kým nám zmes nezhustne ako puding. Nakoniec pridáme dužinu z vanilky a necháme vychladnúť.
Jahodová perla
Rozmixovane a prepasírované jahody nalejeme do formy guličky a dáme zamraziť. Roztopíme si kakaové maslo a obalíme v ňom zamrazene perličky. Dáme do chladničky roztopiť, pričom maslo mam udrží tekutinu vnútri. Pred podávaním obalíme v rozmixovaných sušených jahodách Predtým ako začneme robiť mousse, zamrazíme si jahodové pyré aj na “stredy”. Čokoládu roztopíme na pare. Mlieko zohrejeme so sirupom a roztopíme v ňom napúčanú želatínu. Ešte teple mlieko nalejeme na čokoládu a dobre premiešame. vajíčko za stáleho miešania uvaríme na pare a pridáme k čokoláde. Nakoniec vyšľaháme smotanu a primiešame ju k ostatným surovinám. Hotovým moussom naplníme formičky, dostrelu zatlačíme zmrazene jahodové pyré, formičku zarovnáme a dáme na mraz. Zamrazený mousse namočíme do roztopenej čokolády a necháme v chladničke povoliť. Ozdobíme vanilkovým krémom a jahodovou perlou. Konzumujeme vložením do úst a “prasknutím” o podnebie.
- 14.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble