- 20.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Z Nowego Targu
Vyskúšajte doma niečo z poľskej kuchyne.
Ingrediencie:
Piškóty 120 g
Kakao
Kajmak 300 g
Mascarpone 250 g
Kyslé ovocie (čerstvé pokiaľ budete podávať hneď, alebo mrazené, keď robíte dezert v predstihu)
Káva
Amretto / rum (2-3 lyžičky)
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup
Spravte silnú kávu ( 2 lyžičky na 250 ml), dajte ju schladiť. Pridajte ku káve amaretto. Keď káva vychladne, namočte do nej 2-3 piškóty do každého pohára na 2 sekundy . Zlomte na 2-3 časti. Mascarpone vyšľahajte mixérom, aby bolo jemne nadýchané a pridajte k tomu kajmak. Polovicu vylejte na piškóty. Pridajte do pohárov kyslé ovocie, potom ďalšiu vrstvu mascarpone s kajmakom . Potom pridajte ešte po 2-3 celé piškóty namočené v káve vypuklou časťou do hora a celé posypte kakaom cez sitko. Dajte ešte na chvíľu do chladničky a hotovo.
- 20.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble