- 22.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Ťahanec k vínu
Vyskúšajte recept podľa Gabriely u vás doma.
Ingrediencie:
lístkové cesto 200 g
hladka múka
200 g masla
3 lyžice vlažnej vody
2 lyžice octu
1 vajce
soľ a voda podľa potreby
2 kg jabĺk
strúhanka
kryštálový cukor
vanilkový cukor
škoricový cukor
mak
višňový kompót
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Urobíme si bochníky. Cesto necháme pod nahriatym hrncom, a potom s nim pracujeme. Pripravíme si maslo, ktoré roztopíme na panvici. K tomu prihodíme strúhanku, trochu ju ošmahneme, pridáme kryštálový cukor a škoricový cukor pred koncom. Cesto si rozvaľkáme, natrieme vajíčkom, posypeme vychladenou vopred pripravenou strúhankou. Poukladáme na mesiačiky, očistené a nakrájane jablka, posypeme vanilkovým cukrom a cesto zatočíme. Koláč zatočený natrieme vajíčkom. Makovo - višňová alternatíva: Na cesto potreté vajíčkom nasypeme mak s cukrom, potom naň poukladáme višne a potom pridáme aj roztopene maslo so škoricou. Zatočíme a opäť potrieme vajíčkom. Dáme do rúry na 180 stupnov a pečieme 35 minút.
- 22.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble