- 24.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Ovocný pohár
Pripravte si doma recept podľa Grétky.
Suroviny:
60 g tapioka perličiek
640 ml kokosového mlieka
60 g trstinového/kokosového cukru
1/4 ČL soli
1/2 ČL vanilky
Mango pyré
Čerstvé mango, banán, čučoriedky
Možné dozdobenie - mäta/medovka/kokosové lupienky
Postup:
Tapioka perly namočíme predom (ideál cez noc) do vody (urýchľuje to varenie). Perly následne zlejeme a spolu s mliekom (cukor) privedieme k varu a následne na nízkom plameni varíme a premiešavame (aby neprihorelo). Po dosiahnutí požadovanej hustoty odstavíme a pridáme ešte vanilku. Naporciujeme a dáme chladiť (cca 3 hodiny). Pred podávaním dolejeme poháriky ešte s pyré čerstvým ovocím.
- 24.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble