- 29.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Ovocie jesene
Pripravte si doma menu podľa Lukáša Kreškóciho.
Ingrediencie:
Jablká
130g cukor
55g cukor
Vanilka
Smotana
50g cukor
225g maslo
15ml voda
2 polievkové lyžice vodky
Citrón
300 g hladká múka
Vajcia
Škrob
Štipka soli
Škorica
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo, vodu a vodku a vypracuje cesto. Dáme oddýchnuť do Chladničky. Oddýchnuté cesto vyvaľkáme a uložíme do formy. Jablká ošúpeme na nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme 130g cukru. Rozpustíme 55 g masla, pridáme jablká a dusíme do mäkka, ale stále chrumkava. Pridáme škoricu a kôru z citróna. Prebytočnú šťavu zlejeme a zredukujeme na panvici. Jablká dáme na pripravené cesto, prelejeme zredukovanou šťavou a na vrch koláča spravíme typickú mriežku. Cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 200 stupňoch približne 30 minút.
- 29.09.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble