- 01.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: ČokoToskánsko
Vyskúšajte u vás doma recepty Gabriela Kalnu.
Suroviny: piškóty, domáce alebo kúpené (múka, cukor, vajce, prášok do pečiva), biela čokoláda na varenie, šľahačka, mascarpone, kávový alebo iný likér, káva, maliny, kakao, zlatý prášok
Postup:
Piškóty si vyrobíme jednoducho tak, že zmiešame žĺtky s cukrom, a pridávame postupne múku a vyšľahane bielky, pečieme 12 minút na 180 stupňov Celzia.
Zdroj fotky
TV JOJ
Krém: Šľahačku zahrejeme nad vodným kúpeľom tak, aby sa tam všetka čokoláda roztopila, necháme zmes vychladnúť. Potom ju jemne prešľaháme. Mascarpone vymiešame s ďalšou čistou vyšľahanou šľahačkou a postupne pridávame šľahačku s bielou čokoládou do hustejšieho krému. Piškóty namáčame do kávy, v ktorej sme rozpustili likér 1:1. Do pohára ukladáme striedavo piškóty, maliny a krém a vrch ozdobíme zlatým práškom.
- 01.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble