- 07.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Malinové makrónky
Pripravte si doma recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.
Ingrediencie a postup:
72 g mandľových lupienkov - rozmixovať
130 g práškového cukru - pridať do mixéra
Mandľovú zmes preosiať - aspoň 2x
2 bielka + 50 g krupicový cukor - vyšľahať do snehu, v polovici šľahania pridať červené farbivo
Bielka na 2x vmiešať do mandľovej zmesi, kým nie je zmes tekutá
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Pripraviť si plech a papier na pečenie s krúžkami, rozohriať trúbu na 100 stupňov Celzia. Zmes dať do cukrárenského sáčku, ktorý sme si vložili do vysokého pohára /uľahčí plnenie sáčka/, odstrihnúť špičku sáčku, striekať do vyznačených krúžkov, pár krát buchnúť plechom, aby sa vytriasli bubliny z cesta. Vložiť plech do trúby, na 10 minút nechať pootvorené dvierka. Potom dvierka zatvoriť a piecť ďalších cca 45 minút. Počas pečenia si pripraviť plnku podľa návodu - šľahačka + sypká zmes vyšľahať a uložiť do chladničky. Po upečení kolieska vychladnúť a plniť krémom. Pred podávaním schladiť v chladničke.
- 07.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble