- 13.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Spomienka na covid leto
Vyskúšajte doma recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.
Suroviny:
6 vajec
mascarpone
smotanový biely jogurt
vanilkový cukor
ovocie (maliny, černice, jahody)
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Najskôr oddelíme žĺtky od bielkov. Zmiešame žĺtky a cukor a vytvoríme penu. Z bielkov so soľou vyšľaháme tuhý sneh. Múku striedavo so snehom zľahka pridávame do žĺtkovej peny. Rúru predhrejeme na 180°C. Olejom a trochou múky natrieme dôkladne formu . Formu naplníme cestom a na spodnej priečke rúry pečieme 20 minút dozlata. Rúru vypneme a koláč v nej ešte necháme odstáť 15 minút a potom ho vyklopíme. Vymiešame si mascarpone so smotanovým jogurtom a vanilkovým cukrom a natrieme vychladnutý korpus v strede aj na vrchu. Na vrch poukladáme ovocie a dezert sa môže podávať.
- 13.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble