- 14.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Neštandardne zelené
Pripravte si recept z dnešnej epizódy Bez servítky.
Suroviny:
250 g hladkej múky
140 g cukru
½ balíčka prášku do pečiva
Štipka sód bikarbóny
Vajíčko
1 dl oleja
Kyslá smotana
Baby špenát
Moringa
Moringová čokoláda
Pistácie
Na krém:
Mascarpone
Tvaroh
Vanilkový cukor
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Do misky nasypeme múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu. Premiešame. V druhej miske zmiešame mokré suroviny - vajíčko, kyslú smotanu, olej. Premiešame. A postupne začneme pridávať suché ingrediencie. Keď máme hladké cesto, vlejeme doň sparený a rozmixovaný špenát zmiešaný s moringou. Hotové cesto nalejeme do mini košíčkov – do asi polovice, zasypeme nadrobno nakrájanou čokoládou a opäť zalejeme cestom. Takto naplnené košíčky dáme piecť na asi 25 minút. Kým sa cupcaky upečú, pripravíme si krém – vymiešame tvaroh, mascarpone a vanilkový cukor. Dozdobíme krémom, posypeme pistáciami a nakrájanou čokoládou.
- 14.10.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble