- 15.11.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Miniturbínka
Vyskúšajte recepty z dnešnej epizódy Bez servítky.
Cesto:
125 g hladká múka
150 ml vody
125 g palmarin
4 vajcia
štipka soli
Krém:
0,4 mlieko plnotučné
2 vanilkové cukre
1 stužovač
2 PL kryštálového cukru
1 karamelový puding
1 smotana 33 %
1 PL práškový cukor
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vodu si uvaríme s palmarinom a soľou, pridáme múku a miešame až sa cesto oddeľuje od stien hrnca. Do polovychladnutého cesta vmiešame vajíčka a ešte za tepla naplníme vrecko a vytvarujeme kolieska na plech s papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme 10 minút na 220 stupňov a 10 minút na 180 stupňov. Rúru počas pečenia neotvárame. Po vychladnutí prekrojíme na polovicu. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme do pudingu vyšľahanú šľahačku. Veterníky naplníme krémom a posypeme práškovým cukrom.
- 15.11.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!